alexametrics
Sabtu, 18 Sep 2021
radarkudus
Home > Rembang
icon featured
Rembang

Kendel, Makamke Tanpo Hazmat

26 Juli 2021, 09: 36: 27 WIB | editor : Ali Mustofa

WANI: Poro tim pemakaman Wuwur, Pancur, Rembang, nanggo prokes . Dokter Samsul neng lokasi iku wani gak gowo hazmat.

WANI: Poro tim pemakaman Wuwur, Pancur, Rembang, nanggo prokes . Dokter Samsul neng lokasi iku wani gak gowo hazmat. (VACHRI RINALDY L/RADAR KUDUS)

Share this      

NDEK wingenane ing desa Wuwur, Pancur, Rembang, ana pemakaman almarhum pasien Covid-19 kanti nganggo protokol kesehatan (prokes). Salah siji sing melu proses ana Dokter Samsul. Piyambake melu proses ngubur tanpa nganggo Alat Pelindung Diri (APD) hazmat.

Dokter Samsul gur nganggo  face shield, masker dobel lan sarung tangan.  Deweke dudu nekat. Nanging wis nyinauni jurnal-jurnal ilmiah. Lan, dokter Samsul uga rutin ngakoni tes kesehatan.

Melu pemakaman tanpa nganggo hazmat, jare Dokter Samsul, bisa hemat biaya. Sing biasane bisa nguntal jutaan duit. Dek wingi, Samsul sisan menehi edukasi kanggo masyarakat.

Baca juga: PQ4R untuk Meningkatkan Prestasi Belajar Siswa

Jare nde'e, biasane masyarakat isih wedi lan nganggo hazmat. Banjur biaya pemakaman membengkak.

”Aku sebagai dokter medis menehi conto, Yen (jenazah) wis dipeti, meninggal, cukup nganggo masker, hand scull utawa face shield wis cukup. Bisa menghemat biaya,” jarene.

Conto iki ora ngawur. Dokter Samsul wis sinau lan maca jurnal WHO bagian kesehatan dunia.

Penanganan Covid-19 yen wis meninggal, ditutup rapet, wis ora ana ada droplet (cipratan liur) sing nelarake.

Rata-rata, pemakaman pasien Covid-19 butuh tenaga enem kanti wolu uwang. Ditambah modin dadi sanga uwong. Yen nganggo hazmat lengkap, regane Rp 120-160  ewu wis tekan sepatune. Wis, kari ngepengke.

Yen nganggo APD pemulasaran jenazah kaya dokter Samsul, rata-rata mung Rp 20-30 ewu.  ”Aku wis tau nglakoni ng desa Pamotan, Bar kui tak antigen lan PCR dewe. Mboten wonten ketularan," tuture. (ury)

(ks/zen/vah/top/JPR)

 TOP
Artikel Lainya