alexametrics
Senin, 02 Aug 2021
radarkudus
Home > Grobogan
icon featured
Grobogan

Slametan Panenan Dino Senin Pahing

01 Juni 2021, 21: 07: 13 WIB | editor : Ali Mustofa

SLAMETAN GEDEN: Warga Dusun Barak, Desa Banjarejo, Gabus, Grobogan, ngadaake slametan utawa sedekah bumi, winginane.

SLAMETAN GEDEN: Warga Dusun Barak, Desa Banjarejo, Gabus, Grobogan, ngadaake slametan utawa sedekah bumi, winginane. (FUAD FOR RADAR KUDUS)

Share this      

GROBOGAN – Poro warga ning Dusun Barak, Desa Banjarejo, Gabus, Grobogan, ngadaake slametan utawa sing umum diarani sedekah bumi ning kampunge, winginane. Wes mesthi ono macem-macem panganan sing dicepakke. Ana tape, mendut, nogosari, jadah, lan liya-liyane.

Sedekah bumi iku mau diadaake tiap tahun sakwise panen. Keno dititeni, lebar panen ing dino Senin Pahing, warga mesthi ngadaake sedekah bumi utawa slametan. Panganan iku mau didongani sak durunge dipangan wong sekampung.

Amergo setahun sepisan, warga ngrayaake dino iku uga nganggo hiburan barongan. Bocah-bocah wes mesthi langsung menthelengi ndelok barongan lontheng-lontheng koyo singo iku. Barongan iku mau megal-megol nggo ngisi waktu sedurunge slametan diwiwiti. 

Baca juga: Buka Kelas Menari Online

(ks/ful/zen/top/JPR)

 TOP
Artikel Lainya