alexametrics
30.5 C
Kudus
Thursday, May 12, 2022

Gowo Keluargo go Mborong Minyak

JEPARA – Ana kedadeyan menarik ing mini market Kelet, Keling, Jepara. Warga sing mayoritas ibu-ibu padha rebutan tuku minyak goreng. Amergo regane luwih murah dibandingno neng pasar tradisional.

Wiwit esuk ibu-ibu kui wis antri ing ngarep minimarket Kelet. Kandhane kepala warunge Zilal, antrean wis ana wiwit jam pitu esuk. Esuk iku ana udakara 50 wong sing antri.

Warung mau kepeksa mbukak toko amarga warga wis ndodok lawang toko. Sing biasane bukak jam 10 esuk, dina kuwi toko buka jam 9 esuk.


Sadurunge, kedadeyan iki hurung tau kedadeyan. Nalika siji rega lenga didol, roto-roto mung ana 10-15 sing tuku. Ora seakeh iki.

Zilal ngakoni yen pihake bingung ngurusi toko. Pendhudhuk sing mlebu toko banjur buyar nganti rak-rak padha suwuk. Isine toko uga kacau.

Baca Juga :  Nampa Pitulung Jamban Tanpa Tutup

Miturut Zilal, warga sing teka ora mung warga Kelet. Nanging uga saka kecamatan liyane. “Ora mung kene wae, wong kene sing tuku wis ket wingi,” jare Zilal.

Dheweke nambahake, kedadeyan kasebut uga amarga stok minimarket liyane kosong. Amarga sing isih ana mung minimarket dhewe, mula wong-wong padha rebutan menyang sak panggonan.

Ia uga ngakoni, akeh sing tuku uga nggawa siji kulawarga. Malah, anake uga tuku. “Aturan siji wong siji, nanging apa maneh sing jenenge wong,” jlentrehe.

Dheweke weruh banget ana bocah sing diundang ibune nggawa minyak goreng. (nib/zen)

JEPARA – Ana kedadeyan menarik ing mini market Kelet, Keling, Jepara. Warga sing mayoritas ibu-ibu padha rebutan tuku minyak goreng. Amergo regane luwih murah dibandingno neng pasar tradisional.

Wiwit esuk ibu-ibu kui wis antri ing ngarep minimarket Kelet. Kandhane kepala warunge Zilal, antrean wis ana wiwit jam pitu esuk. Esuk iku ana udakara 50 wong sing antri.

Warung mau kepeksa mbukak toko amarga warga wis ndodok lawang toko. Sing biasane bukak jam 10 esuk, dina kuwi toko buka jam 9 esuk.

Sadurunge, kedadeyan iki hurung tau kedadeyan. Nalika siji rega lenga didol, roto-roto mung ana 10-15 sing tuku. Ora seakeh iki.

Zilal ngakoni yen pihake bingung ngurusi toko. Pendhudhuk sing mlebu toko banjur buyar nganti rak-rak padha suwuk. Isine toko uga kacau.

Baca Juga :  Distribusi Kurang, Kebutuhan Minyak Goreng di Rembang Baru 40 Ribu Liter

Miturut Zilal, warga sing teka ora mung warga Kelet. Nanging uga saka kecamatan liyane. “Ora mung kene wae, wong kene sing tuku wis ket wingi,” jare Zilal.

Dheweke nambahake, kedadeyan kasebut uga amarga stok minimarket liyane kosong. Amarga sing isih ana mung minimarket dhewe, mula wong-wong padha rebutan menyang sak panggonan.

Ia uga ngakoni, akeh sing tuku uga nggawa siji kulawarga. Malah, anake uga tuku. “Aturan siji wong siji, nanging apa maneh sing jenenge wong,” jlentrehe.

Dheweke weruh banget ana bocah sing diundang ibune nggawa minyak goreng. (nib/zen)

Most Read

Artikel Terbaru

/