alexametrics
24.2 C
Kudus
Saturday, May 21, 2022

Ngeduk Kuburan Nganggo Geraji Mesin

ANA-ana wae pak tukang gali kubur ning Desa Mambak, Pakis Aji iki. Biasa diceluk Lek Hasyim. Sangar. Lha piye ora sangar. Ngeduk kuburan nganggo graji senso utowo graji mesin. Ora nganggo pacuk koyo biasane.

Salah sijine warga Desa Mambak, Mas Kiki cerito yen akhir-akhir iki akeh wong ninggal ning desane. Sedino isa nganti telu. Kadang luwih. Ana sing ganggo protokol Covid-19 ana sing ora. Tergantung riwayat kesehatane.

Banget kesele wong sing biasa ngeduk kuburan, nduwe ide apik. Biasane nganggo pacul. Nek sedino ngeduk ping telu ya kesel. Banjur Lek Hasyim sak kancane nganggo graji senso. Graji kuwi biasane gawe nggraji kayu.

Baca Juga :  Viral Video Pemotor Bergaya 'Terbang' di Rembang, Polisi Buru Pelaku

Lek Hasyim pas nggraji lemah kuburan didadekke video ning aplikasi TikTok. Irit tenogo. Tur luwih cepet timbang nganggo pacul. Hasile luwih rapi. Nanging ya modal bahan bakar kanggo ngisi grajine.

“Mugo-mugo diparingi kesehatan Lek Hasyim sak kancane. Dadi ganjarane mbantu wong sing kena musibah. Nganti muter otak ben tetep iso mbantu nanging ora kesel nemen-nemen,” dongane Mas Kiki.

Perangkat Mambak, Pak Rosyid uga ngapresiasi idene tukang gali kubur. Sing paling anyar, iki lagi tuku moto graji sing khusus kanggo ngeduk lemah. Dadine luwih aman lan cepet. “Hasile rapi nek nganggo graji,”.






Reporter: Muhammad Khoirul Anwar

ANA-ana wae pak tukang gali kubur ning Desa Mambak, Pakis Aji iki. Biasa diceluk Lek Hasyim. Sangar. Lha piye ora sangar. Ngeduk kuburan nganggo graji senso utowo graji mesin. Ora nganggo pacuk koyo biasane.

Salah sijine warga Desa Mambak, Mas Kiki cerito yen akhir-akhir iki akeh wong ninggal ning desane. Sedino isa nganti telu. Kadang luwih. Ana sing ganggo protokol Covid-19 ana sing ora. Tergantung riwayat kesehatane.

Banget kesele wong sing biasa ngeduk kuburan, nduwe ide apik. Biasane nganggo pacul. Nek sedino ngeduk ping telu ya kesel. Banjur Lek Hasyim sak kancane nganggo graji senso. Graji kuwi biasane gawe nggraji kayu.

Baca Juga :  Pimpinan Dewan Jepara Terima Kunjungan Dandim

Lek Hasyim pas nggraji lemah kuburan didadekke video ning aplikasi TikTok. Irit tenogo. Tur luwih cepet timbang nganggo pacul. Hasile luwih rapi. Nanging ya modal bahan bakar kanggo ngisi grajine.

“Mugo-mugo diparingi kesehatan Lek Hasyim sak kancane. Dadi ganjarane mbantu wong sing kena musibah. Nganti muter otak ben tetep iso mbantu nanging ora kesel nemen-nemen,” dongane Mas Kiki.

Perangkat Mambak, Pak Rosyid uga ngapresiasi idene tukang gali kubur. Sing paling anyar, iki lagi tuku moto graji sing khusus kanggo ngeduk lemah. Dadine luwih aman lan cepet. “Hasile rapi nek nganggo graji,”.






Reporter: Muhammad Khoirul Anwar

Most Read

Artikel Terbaru

/